پارک فناوری پردیس

پارک فناوری پردیس به‌عنوان بزرگ‌ترین پارک فناوری منطقه غرب آسیا، یکی از سازمان‌های زیرمجموعهٔ معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اسلامی ایران است. این پارک با ترکیب هیئت امنای ۱۴نفره از وزارتخانه‌ها، مراکز و افراد علمی و دانشگاهی، نقش مهمی در توسعه فناوری و نوآوری در کشور ایفا می‌کند.

این پارک در ۲۰ کیلومتری شمال‌شرق تهران، روبروی شهر جدید پردیس و جنب روستای کرشت، واقع شده‌است. محدودهٔ فعلی پارک به وسعت ۱۴۵ هکتار طراحی شده است.

تاریخچه پارک فناوری پردیس

تاریخچه رویدادها

برنامه‌ریزی طراحی و ساخت این پارک در سال ۱۳۷۹ آغاز شد و در سال ۱۳۸۰ پس از بررسی چندین نقطه در تهران و اطراف آن ازقبیل شهر جدید پرند، شهر جدید هشتگرد و شهر جدید پردیس، درنهایت، زمینی در مجاورت سایت ماهوارهٔ مخابرات ایران در محدودهٔ شهر جدید پردیس به‌عنوان مکان ایجاد پارک انتخاب شد. نزدیکی به تهران، شرایط مناسب آب‌وهوایی و زیرساخت‌های مناسب منطقه ازجمله دلایل انتخاب این مکان جهت احداث پارک فناوری پردیس بوده‌است.

موافقت اصولی تاسیس پارک فناوری پردیس در سال ۱۳۸۲ توسط شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر و اساسنامه آن نیز در سال ۱۳۸۴، به تصویب این شورا رسید و ساختار پارک به صورت مستقل شکل گرفت.

با تصویب هیات وزیران در سال ۱۳۸۴ و در قالب سند ملی توسعه استان‌های کشور، برنامه ایجاد و توسعه مراکز تحقیقات نظری و کاربردی با عملکرد ملی و فراملی و پارک‌های فناوری در استان و تبدیل پارک فناوری پردیس به مرکز کارکردی پارک‌های فناوری کشور، منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی ابلاغ شد.

طی سال‏های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ مجموعه ستادی به همراه اولین شرکت‏ها در مجموعه پارک مستقر شدند و پارک از ردیف بودجه عمومی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و هزینه‏ای برخوردار گردید.

در سال ۱۳۸۶ اساسنامه «مرکز رشد فناوری نخبگان» به تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید و از سال ۱۳۸۷ به عنوان یکی از واحدهای تابعه پارک فعالیت‌های خود را آغاز نمود.

بیانیه چشم انداز و اهداف بلند مدت پارک در سال ۱۳۹۱ به تصویب رسید و همچنین در این سال بر اساس نقشه جامع علمی کشور و با ابلاغ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسوولیت ساماندهی فن‌بازارهای کشور و ایجاد فن‌بازار ملی ایران توسط پارک فناوری پردیس به‌طور رسمی آغاز شد.

در سال ۱۳۹۲ عملیات اجرایی آماده «پردیس دانش» به وسعت ۱۸ هکتار آغاز شد. همچنین در این سال پارک اقدام به تاسیس شبکه تبادل فناوری کشورهای عضو گروه D8 (D8-TTEN) و بنیان‌گذاری جایزه مصطفی به عنوان بزرگ‌ترین جایزه علمی جهان اسلام نمود که به صورت دوسالانه برگزار می‌شود.

با توجه به استقبال چشمگیر شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان فعال در حوزه سلامت در پارک فناوری پردیس، در سال ۱۳۹۲ موافقت اصولی تاسیس پارک فناوری سلامت به عنوان یکی از مراکز مستقر در پارک فناوری پردیس و اولین پارک فناوری سلامت کشور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز صادر گردید و اساسنامه آن در سال ۱۳۹۳ به تصویب شورای گسترش دانشگاه‏های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید. در سال ۱۳۹۳ تملیک و تثبیت اراضی پردیس کارآفرینی به وسعت ۳۱ هکتار انجام شد.

در سال ۱۳۹۲ «نمایشگاه بین‌المللی فناوری و نوآوری INOTEX» نیز توسط پارک طراحی و راه‌اندازی شد که به صورت سالانه برگزار می‌شود.

در سال ۱۳۹۳ «مرکز شتابدهی نوآوری» برای ساماندهی به امور شتابدهنده‌های فناوری و رویدادهای کارآفرینی در کشور توسط پارک تاسیس شد، همچنین در سال ۱۳۹۷ «کارخانه نوآوری آزادی و کارخانه نوآوری های‌وی» در تهران به عنوان شعب پارک و محلی برای استقرار و فعالیت تیم‌های استارتاپی افتتاح شدند.

در سال ۱۳۹۹ نیز قرارداد الحاق ۲۰ هکتار جدید به پارک در مجاورت پردیس کارآفرینی منعقد گردید و پارک فناوری اقتصاد دیجیتال نیز در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار به مجموعه پارک فناوری پردیس ملحق گردید. همچنین در این سال، تفاهم‌نامه‌ «تقویت زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان تهران» با مرکزیت شرق استان و استفاده از حداکثر ظرفیت‌ها و امکانات و تسهیلات طرفین برای گسترش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ناحیه نوآوری پردیس مابین معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور و استانداری تهران منعقد گردید.

در سال ۱۴۰۰ نیز دانشگاه خاتم با بیش از ۱۸۰۰ دانشجو به مجموعه سازمان پارک فناوری پردیس اضافه شد تا پس از استقرار کامل در ناحیه، فعالیت‌های علمی و آموزشی خود را همراستا با فعالیت‌ها و نیازهای واحدهای فناور مستقر در این ناحیه ادامه دهد.

چشم‌انداز

چشم‌انداز سازمان پارک فناوری پردیس تبدیل‌شدن به بزرگ‌ترین منطقه تولید و تجاری‌سازی فناوری در غرب آسیا، با وسعت بیش از ۱۰۰۰ هکتار، در راستای افق سند چشم‌انداز کشور با جهت‌گیری قدرت اول علمی و فناوری در منطقه مذکور است.

زیرساخت‌ها و دارایی‌ها

اراضی

محدوده عملیاتی پارک فناوری پردیس تاکنون در 3 فاز پردیس نوآوری، پردیس دانش و پردیس کارآفرینی به همراه دانشگاه آزاد واحد ناحیه نوآوری پردیس، مجموعا به وسعت 100 هکتار توسعه یافته است. در حال حاضر پردیس نوآوری به مساحت 20 هکتار و پردیس دانش به مساحت 18 هکتار به طور کامل به بهره‌برداری رسیده است که این اراضی شامل ساختمان ستادی، فضاهای استیجاری برای واحدهای فناور کوچک، زمین و ساختمان‌های تملیکی واحدهای فناور بزرگ، ساختمان‌های خدمات عمومی و فضای سبز عمومی می‌باشد.

عملیات آماده‌سازی پردیس کارآفرینی (فاز سوم) در زمینی به مساحت 33 هکتار نیز در حال اتمام است و بخشی از آن به واحدهای فناور واگذار شده است که عملیات عمرانی واحدهای فناور در این اراضی در حال پیشرفت است.

همچنین 2 شعبه پارک نیز در شهر تهران در قالب کارخانه‌های نوآوری آزادی و های‌وی با وسعتی مجموعا بیش از 2 هکتار در حال فعالیت هستند.

...

فضاهای پژوهش و فناوری

در ایجاد فضای کالبدی پارک فناوری پردیس به عنوان یک فضای شهری نوین، از ابتدای شکل‌گیری، در ایجاد زیرساخت‌ها و ساختمان‌ها رعایت شرایط زیست محیطی و پیاده کردن استانداردهای وابسته به آن، جلوگیری از هدر رفت انرژی و منابع مالی، بالا بردن کیفیت ساخت با استفاده از فناوری‌های نوین و حفظ و ارتقاء فضای سبز در ایجاد زیرساخت‌ها و ساختمان‌ها، مدنظر قرار گرفته است.

...

تاسیسات زیربنایی

یکی از وظایف مهم پارک‌ها، ایجاد فضای شهری مناسب و تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز آن است. تاسیسات زیربنایی در پارک شامل تاسیسات برق فشار متوسط و فشار ضعیف، شبکه گاز، شبکه کابل مسی مخابرات و فیبر نوری، شبکه آب و فاضلاب و آبیاری (قطره‌ای و مکانیزه) فضای سبز و شبکه روشنایی معابر در پردیس نوآوری و پردیس دانش می‌باشد که بخشی از آن در شبکه‌ای از تونل‌ها مجموعا به طول حدود 5500 متر توسعه یافته است.

...

معابر و فضای سبز

توسعه و نگهداری فضاهای شهری و عمومی پارک از جمله اقداماتی است که با کمک شرکت‌های عضو و با محوریت ستاد پارک انجام می‌شود. در راستای ایجاد سلامت بصری، حفظ سلامت مترددین به پارک و نیل به ایجاد یک فضای شهری پویا و دعوتگر از توجه به فضای سبز تاکنون فضاهای سبز در نقاط مختلف پردیس نوآوری و پردیس دانش احداث شده است.

...

خدمات شهری و عمومی

مراکز ارائه‌دهنده خدمات عمومی و وجود زیرساخت‌های شهری یکی از نیازهای اساسی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در پارک است که برای استفاده کارکنان شاغل در پارک فراهم شده است. وجود این امکانات در پارک موجب شده است تا بسیاری از نیازهای روزمره شاغلین در پارک در داخل پارک تأمین شود.

پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس

پارک فناوری پردیس در بدو تاسیس ذیل نهاد ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرد و از زمان شکل‌گیری معاونت علمی و فناوری رییس جمهور به عنوان یک واحد مستقل از این معاونت به فعالیت خود ادامه می‌دهد. همچنین پارک فناوری سلامت پردیس نیز تاسیس شد تا زمینه ساماندهی و ارایه خدمت متمرکز برای فعالیت واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فناوری‌های سلامت را فراهم نماید.

پارک فناوری پردیس همانند سایر دستگاه‌های پژوهشی و فناوری کشور در ساختار هیات امنایی اداره می‌شود. ریاست هیات امنای پارک فناوری پردیس بر عهده معاون اول محترم رییس‌جمهور قرار گرفته است و معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور به‌عنوان نایب رییس هیات امنا و 14 تن دیگر از وزرا، معاونان وزیر و شخصیت‌های علمی، فناوری، اقتصادی، علمی و دانشگاهی کشور سایر اعضای آن می‌باشند.

واحدهای فناور و نقش آنها در پارک فناوری پردیس

واحدهای فناور، مهم‌ترین عنصر تشکیل دهنده پارک فناوری پردیس هستند که بیشترین سهم در عملکرد اقتصادی مجموعه پارک را به خود اختصاص می‌دهند. در حال حاضر بیش از 600 واحد فناور و کارگزار ارائه دهنده خدمات تخصصی کسب و کار در پارک مشغول به فعالیت هستند که از این میان 131 شرکت دارای تاییدیه دانش‌بنیانی می‌باشند.

علاوه بر شرکت‌هایی که در حال حاضر عضو پارک فناوری پردیس هستند، از ابتدای شروع به کار پارک در مدت 20 سال، 348 شرکت فناور نیز برای مدتی پیشبرد فعالیت‌های خود را در محل پارک فناوری پردیس پیگیری نمودند و سپس از پارک خارج شدند.

تعداد واحدهای فناور عضو

بسیاری از شرکت‌های عضو خانواده پارک فناوری پردیس محصولاتی تولید می‌کنند که تعداد معدودی از کشورهای دنیا به فناوری تولید آنها دست یافته‌اند و همچنین تولیدات خانواده پارک فناوری پردیس پاسخگوی بسیاری از نیازهای کشور در زمینه محصولات تحریمی است. از اینرو پارک فناوری پردیس نقش بسزایی در تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌های علمی، خودکفایی کشور در حوزه فناوری‌های پیشرفته و خنثی‌سازی اثر تحریم‌های ظالمانه علیه کشور دارد.

فعالیت مجموعه پارک فناوری پردیس علاوه بر تامین نیازهای داخلی کشور، موجب جلوگیری از خروج ارز از کشور می‌شود که این میزان تنها طی سالهای 1398 و 1399 بیش از 353 میلیون دلار در سال می‌شود که می‌تواند بسیار بیش از این مقدار افزایش یابد.

واحدهای فناوری که به عضویت پارک درآمده‌اند به طور مستمر تحت نظارت قرار دارند تا روند رشد و پیشرفت آنها همواره ادامه داشته باشد. علاوه بر واحدهای فناور، شرکت‌های ارائه کننده خدمات تخصصی کسب و کار نیز در پارک فناوری پردیس مشغول به فعالیت هستند که در حال حاضر تعداد آنها به 51 مورد می‌رسد.

عملکرد اقتصادی پارک فناوری پردیس

مجموع فروش واحدهای فناور مستقر در پارک فناوری پردیس طی سال‌های 1385 تا 1399، به رقمی بالغ بر 600 هزار میلیارد ریال بوده که بیش از 77 درصد از این میزان طی 5 سال اخیر محقق گردید. بر اساس اطلاعات عملکرد شرکت‌ها طی این سال‌ها، ‌میزان فروش شرکت‌ها به طور میانگین، سالانه 39 درصد رشد داشته است.

فروش داخلی محصولات شرکت‌ها و صادرات

صادرات محصولات و خدمات شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس طی سال‌های 1389 تا 1399 بیش از 305 میلیون یورو بوده است. محصولات صادراتی واحدهای فناور عضو پارک با بیش از 50 عنوان محصول به 22 کشور در قاره آسیا، ‌اروپا و آفریقا صادر می‌شود. لازم به توضیح است که صادرات شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس نیز همانند بسیاری از بخش‌های کشور تحت تاثیر افزایش فشار تحریم‌های اقتصادی قرار گرفته است. اما با این وجود، محصولات فناورانه شرکت‌های عضو این پارک همچنان مورد تقاضای مشتریان بین‌المللی است.

رشد اشتغال و سرمایه‌گذاری

در انتهای سال 1400، حدود بیش از 8200 نفر پرسنل در مجموعه پارک فناوری پردیس، واحدهای تابعه و شعب آن مشغول به فعالیت بودند که به طور متوسط رشد سالیانه حدود 12 درصد داشته و این تعداد معادل حدود 13 درصد از مجموع پرسنل شاغل در کل پارک‌های علم و فناوری کشور بوده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از پارک‌های علم و فناوری کشور، در سال 1398 بیش از 81 درصد از کل فروش و بیش از 31 درصد از کل صادرات واحدهای فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری کشور توسط شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس محقق گردید که این موضوع بیانگر پیشتازی پارک فناوری پردیس در توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان کشور است.

فضاهای پژوهشی و آینده پارک

تا پایان سال 1400 حدود 281,000 مترمربع فضاهای پژوهش و فناوری توسط بخش خصوصی در 328,331 مترمربع اراضی واگذار شده به شرکت‌ها در پارک فناوری پردیس احداث و تجهیز شد که سرمایه‌گذاری معادل 77,000 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری است که معادل با 7.4 درصد بودجه عمرانی سال 1400 کل کشور است. این مقدار معادل 25 برابر سرمایه‌گذاری دولتی انجام شده در این پارک است.

با تکمیل ساختمان‌های در حال ساخت و همچنین فازهای توسعه‌ای پارک فناوری پردیس، تعداد پرسنل مشغول در این پارک به بیش از 60 هزار نفر خواهد رسید و این پارک به یکی از قطب‌های اصلی جذب و اشتغال نیروهای متخصص و دانشمندان جوان کشور تبدیل خواهد شد.

منابع انسانی مستقر (در پارک و شعب)

طی 10 سال اخیر بالغ بر 2012 عنوان نوآوری توسط شرکت‌های عضو پارک به وقوع پیوست که شامل طراحی و تولید محصولات جدید و ارتقا یافته، بومی‌سازی دانش فنی، ثبت اختراع، پروژه‌های مشترک طراحی و تولید محصول با شرکت‌های داخلی و خارجی بوده است. در حال حاضر بالغ بر 1800 محصول فناورانه توسط اعضای پارک تولید می‌شود که بسیاری از این محصولات در کشور و حتی دنیا نمونه مشابه ندارند.

شرکت‌های عضو پارک، علاوه بر همکاری و انجام پروژه‌های مشترک با طرف‌های خارج از پارک، پروژه‌های تحقیقاتی و تولیدی مشترکی با سایر شرکت‌های عضو پارک تعریف می‌کنند که این امر موجب ارتقا هم‌افزایی شرکت‌ها در پارک و تقویت خوشه‌های فناوری موجود در پارک می‌شود. در سال‌های گذشته به طور میانگین سالانه 30 پروژه و همکاری مشترک بین شرکت‌های عضو پارک و همچنین 23 پروژه تحقیق و تولید مشترک بین شرکت‌های عضو پارک و شرکت‌های خارجی از کشورهای مختلف تعریف و اجرا شد.

ارتباط شرکت‌ها با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی

ارتباط با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی از مهم‌ترین کانال‌های ارتقاء سطح فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان است. اعضای پارک فناوری پردیس نیز در این زمینه همکاری‌های مختلفی با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی دارند که تعداد این پروژه‌های همکاری بیش از 1106 مورد بوده است. اهم این همکاری‌ها در زمینه‌های اشتراک‌گذاری متقابل امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی بین شرکت‌ها و دانشگاه‌ها، تعریف پروژه‌های تحقیقاتی مشترک بین شرکت‌ها و دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، همکاری در تعریف و انجام پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی و انتشار مقالات علمی- پژوهشی صورت می‌گیرد.

مرکز رشد فناوری نخبگان

مرکز رشد فناوری نخبگان در سال 1387 توسط پارک فناوری پردیس تاسیس شد. این مرکز به‌عنوان درگاه ورود تیم‌های استارتاپی و نوپا به پارک، در فضایی به مساحت بیش از 1730 مترمربع احداث شده است و اولین شرکت عضو خود را در سال 1388 پذیرش نمود. تاکنون حدود 1500 درخواست و بیش از 145 عضو داشته است. در حال حاضر تعداد 282 متخصص جوان کشور در قالب 98 هسته فناوری در دوره پیش‌رشد و شرکت نوپا در دوره رشد در حال فعالیت هستند. 14 مورد از شرکت‌های نوپا عضو مرکز رشد فناوری نخبگان دارای تاییدیه دانش‌بنیانی نیز هستند. تاکنون 85 شرکت از مرکز رشد فناوری نخبگان خارج شده‌اند.

کارخانه‌های نوآوری (شعب پارک)

کارخانه‌های نوآوری بازیگران جدید اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی هستند که مفهوم نوینی از هم‌افزایی برای فعالان زیست‌بوم نوآوری با خود همراه می‌آورند. این کارخانه‌ها محل تجمع استارتاپ‌ها بوده و خدمات مورد نیاز و مرتبط با آنها نیز به‌صورت متمرکز در کنار آنها فراهم می‌شود.

مطالعات مکان‌یابی و مقدماتی ایجاد کارخانه نوآوری آزادی از سال 1396 آغاز شد و کارخانه نوآوری آزادی که در سال 1397 فعالیت خود را آغاز کرده است، حاصل تلاش و همکاری دولت و بخش خصوصی می‌باشد. در حال حاضر کارخانه نوآوری آزادی به‌عنوان اولین شعبه پارک فناوری پردیس به مساحت 18000 مترمربع در غرب تهران ایجاد شده است.

کارخانه نوآوری های‌وی نیز دومین کارخانه نوآوری و شعبه پارک است که در سال 1397 به بهره‌برداری رسید. در حال حاضر بیش از 2000 نفر از فعالان زیست‌بوم کارآفرینی ایران در قالب بیش از 200 تیم در این دو کارخانه نوآوری مشغول فعالیت هستند.

قرارداد راه‌اندازی شعبه سوم پارک فناوری پردیس نیز با همکاری بانک تجارت در سال 1400 منعقد گردیده است. این شعبه در غرب تهران و همجوار با کارخانه نوآوری آزادی واقع شده است و پس از اتمام عملیات آماده‌سازی، ظرفیت‌های جدیدی برای استقرار شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری، استارتاپ‌ها و افراد دارای ایده فراهم خواهد شد.

مرکز شتابدهی نوآوری

شتابدهنده یک سازمان منسجم و مشخصی است که در آن افراد و تیم‌های دارای طرح نوآورانه و فناورانه را انتخاب کرده و در یک دوره چند ماهه به آنها خدماتی از قبیل فضای کاری تجهیز شده، آموزش، مشاوره، مربی‌گری، سرمایه اولیه و ارتباط با شبکه سرمایه‌گذاران ارائه می‌شود. هر تیمی که موفق به اتمام دوره شتابدهی شود، تبدیل به شرکتی نوپا می‌شود و شتابدهنده به ازای خدمات ارائه شده، درصدی از سهام آن شرکت نوپا را از آن خود می‌کند. بر این اساس شتابدهنده‌ها حلقه واسط بین کسب و کارهای نوپا و سرمایه‌گذاران جسورانه هستند. با توجه به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شتابدهنده‌ها، انتظار می‌رود بهره‌وری اقتصادی بالاتری نسبت به ساختارهایی همچون مراکز رشد فناوری که غالباً دولتی هستند، داشته باشند.

شکل‌گیری شتابدهنده‌ها در ایران از سال 1393 آغاز شد. در این سال با پیشنهاد دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، پارک فناوری پردیس نسبت به تدوین مدلی برای توسعه فضای استارت‌آپی کشور و ورود هرچه بیشتر دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به کسب و کارهای جدید نوآورانه اقدام کرد و در همان سال با طراحی مدل رویدادهای کارآفرینی و تاسیس شتابدهنده‌های نوآوری نقطه عطفی در حوزه کارآفرینی کشور رقم خورد که نتیجه آن توسعه و شکل‌گیری اکوسیستم استارت‌آپی کشور بود. در حال حاضر انواع مدل‌های بومی شتابدهی در حوزه‌های مختلف در کشور توسعه یافته است.

مرکز شتابدهی نوآوری با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در اواسط سال ۱۳۹۳ برای توسعه و ساماندهی زیست‌بوم استارت‌آپی کشور و حمایت از کارآفرینی مبتنی بر نوآوری در پارک فناوری پردیس تاسیس شد. این مرکز با حمایت از ایجاد شتابدهنده‌های نوآوری خصوصی و فضاهای کاری اشتراکی و برگزاری رویدادهای کارآفرینی در سراسر کشور، سعی در توسعه فرهنگ کار و تلاش بین دانشجویان و جوانان و توانمندسازی کشور در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان دارد.

اهداف مرکز شتابدهی نوآوری

  • ترویج فرهنگ کارآفرینی نوآورانه
  • کمک به ایجاد و گسترش شتابدهنده‌ها در استان‌ها و شهرهای مستعد کشور
  • تنوع‌بخشی شتابدهنده‌ها در حوزه‌های مختلف فناوری
  • کمک به گسترش و تنوع‌بخشی رویدادهای کارآفرینی در کشور
  • بومی‌سازی مدل‌های رویدادهای کارآفرینی
  • شتابدهی به استارت‌آپ‌های ایرانی و کمک به جذب سرمایه برای استارت‌آپ‌ها

در حال حاضر 87 شتابدهنده نوآوری کشور، با دارا بودن بیش از 650 استارتاپ و 2750 نفر از افراد کارآفرین و نوآور و همچنین 20 فضای کاری اشتراکی تحت حمایت‌های مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس در حال فعالیت هستند.

رویدادهای کارآفرینی

رویدادهای کارآفرینی یک گردهمایی کوتاه‌مدت از چند ساعته تا چند روزه هستند که شرکت‌کنندگان در آن مفاهیم کارآفرینی را آموزش می‌بینند. رویدادها مدل‌ها و انواع مختلفی دارند؛ این رویدادها می‌توانند رویدادهایی برای انتقال تجربه باشند، یا شبکه‌سازی با دیگر فعالان حوزه یا حتی یک رویداد چند روزه که به صورت عملی بر روی ایده مشخصی تمرین راه‌اندازی کسب و کار می‌کنند. برخی از رویدادها بر روی حل مسئله مشخصی در یک حوزه صنعتی تمرکز دارند و برخی نیز موضوعات یک حوزه را بررسی می‌کنند. تاکنون بیش از 550 رویداد کارآفرینی در کشور و با حضور بیش از 32000 نفر با حمایت این مرکز در 28 استان کشور برگزار شده است.

دانشگاه‌های مستقر در ناحیه نوآوری پردیس

یکی از ارکان مهم و تاثیرگذار در توسعه فعالیت‌های ناحیه نوآوری پردیس، دانشگاه‌های مستقر در ناحیه هستند. هم‌افزایی، اشتراک‌گذاری منابع و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در توانایی نوآوری و فناوری علمی، آموزشی و پژوهشی پارک فناوری پردیس و دانشگاه الگویی کارآمد از ارتباط صنعت، دانشگاه و فناوری است. در این خصوص دانشگاه آزاد اسلامی واحد ناحیه نوآوری پردیس و دانشگاه خاتم در ناحیه نوآوری پردیس مستقر هستند و به عضویت پارک فناوری پردیس نیز درآمده‌اند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ناحیه نوآوری پردیس

در حال حاضر بیش از 5100 دانشجو و استاد در مقاطع و رشته‌های مختلف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ناحیه نوآوری پردیس مشغول به تحصیل و تدریس هستند. در جدیدترین همکاری بین ناحیه و دانشگاه، در سال 1399 موافقتنامه همکاری مشترکی به منظور هم‌افزایی، اشتراک‌گذاری منابع و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، توانایی نوآوری، ‌فناوری، علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه و ناحیه برای ایجاد الگویی کارآمد از ارتباط صنعت،‌ دانشگاه و فناوری،‌ تبدیل برند دانشگاه به یک دانشگاه فناور و کارآفرین بین‌المللی و ایفای نقش دانشگاه در زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور به عنوان یک بازیگر اصلی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران منعقد شده است.

درجهت ارتقا و تبدیل شدن این دانشگاه به یک دانشگاه فناور و بین‌المللی و ایفای نقش موثر آن در زیست بوم فناوری و نوآوری ناحیه نوآوری پردیس طراحی‌های بسیار خوبی صورت گرفته است که در آینده نزدیک این طراحی‌ها عملیاتی خواهد شد.

Related Posts